Hlavní obsah

Ženě je prý 127 let. Za dlouhověkost vděčí tomu, že se nevdala

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexičanka Leandra Becerra Lumberasová v neděli údajně oslavila 127. narozeniny. Má to jen jeden háček. Rodný list prý ztratila při stěhování před 40 lety, uvedl server listu The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Leandra Becerraová na záběrech ze srpna 2014

 
Článek

Lumberasová se podle její rodiny narodila 31. srpna 1887. Bývalá švadlena z města Zapopan má 73 pravnoučat a 55 prapravnoučat. Její děti už jsou po smrti a viděla zemřít také několik vnoučat.

„Pořád jí to myslí. Vždy to byla žena, která bojovala. Ještě před dvěma lety běžně šila a tkala. Je pořád aktivní, proto si myslíme, že žije tak dlouho,“ řekla listu El Horizonte vnučka Miriam Alvearová.

Vysokého věku se Mexičanka prý dožila kvůli dobrému jídlu, mlsání čokolády, hodně spánku a také tomu, že se nikdy nevdala a žila na hromádce.

Komisaři z Guinnessovy knihy rekordů se u stařenky nezastaví, chybí jí totiž rodný list, kterým by mohla potvrdit svůj věk. Nejstarším člověkem tak zůstává 116letá Japonka Misao Okawaová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám