Hlavní obsah

Žena zvrací i stokrát denně. Vždy, když je rozrušená nebo nadšená

– Doncaster
Novinky, Dagmar Plecháčová

Již deset let trápí Angličanku Sharon Wilsonovou z Doncasteru vzácná porucha organismu, která ji nutí zvracet i více než stokrát za den, a to pokaždé, když je rozrušená či naopak nadšená. Dvojnásobná matka přitom dlouho nevěděla, co její neobvyklá nutkání způsobuje a čím vlastně trpí. Diagnóza jí byla sdělena teprve nedávno, jedná se o syndrom cyklického zvracení.

Foto: Profimedia.cz

Angličanka Sharon Wilsonová musela zvracet už i 144 krát během 24 hodin.

Článek

Angličanka již v minulosti musela několikrát vyměnit zahraniční dovolenou za pobyt v nemocnici, a to především v době, kdy se její tělo snažilo vyrovnat s potřebou neustálého zvracení. Výjimečně se s ním musela potýkat i 140 krát během jednoho dne a noci, ale právě takové situace ji nesmírně vysilují. Odpočívat v posteli pak musí obvykle i tři dny.

„Jakmile to začne, jede to jako po másle. V podstatě každých deset minut to na mě přijde. Zvracím do té doby, dokud vysílením neusnu. Když mě můj muž chtěl překvapit nečekanou cestou do Paříže, bylo to dokonce 144 krát za 24 hodin,“ přiznala Sharon.

Foto: Profimedia.cz

Angličanka trpí syndromem cyklického zvracení už deset let.

„A když jsme třeba jeli do Las Vegas, abychom obnovili náš svatební slib k příležitosti stříbrné svatby, byla jsem v takovém stavu, že jsem téměř ani nemohla opustit hotel. Měli jsme tam oslavit čas strávený spolu a já místo toho zůstala s hlavou v záchodové míse. Zní to neuvěřitelně a možná i legračně, ale je to opravdu peklo,“ pokračovala.

Syndrom cyklického zvracení je poměrně vzácnou poruchou, kterou trpí z většiny děti. Ty z něj však obvykle také vyrostou. Lékaři si zatím nejsou zcela jistí, co syndrom způsobuje, ale věří, že jej může spustit přemíra stresu.

Sharonin žaludek začne dělat potíže obvykle během zvláštních příležitostí a v pro ni neobvyklých situacích. Žena musela například i v době, kdy její dalmatinka rodila štěňata, strávit dva dny v nemocnici.

„V nejhorším období jsem měla ataky syndromu v rozmezí jednoho až tří dnů každé čtyři týdny. Když například vím, že je něco krásného naplánovaného na následující den, obvykle začnu mít pocity horka a závratě den předem kolem deváté hodiny večerní. Vzhůru jsem pak většinou celou noc, musím zvracet, i když už je můj žaludek prázdný, každých deset minut,“ dodala Wilsonová, která za posledních šest měsíců ataku své poruchy nezažila a velice doufá, že ještě alespoň stejně tak dlouho ani nezažije.

Foto: Profimedia.cz

Stejná porucha, kterou trpí Sharon, obvykle postihuje především děti, kteří z ní však většinou vyrostou.

Reklama

Související témata:
Nadšení

Výběr článků

Načítám