Hlavní obsah

Žena zázračně přežila útok krokodýla, svíral ji hodinu a půl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovnici na indonéské plantáži s olejnými palmami na konci července stáhl krokodýl do vody a hodinu a půl ji nechtěl pustit. Žena nakonec zázračně vyvázla jen se zraněními na končetinách.

Žena v Indonésii přežila útok krokodýla, držel ji hodinu a půlVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Osmatřicetiletá Falmira De Jesusová šla 27. července ráno na palmové plantáži pro vodu do místní říčky, ale pod vodním rostlinstvem číhal krokodýl. Na Falmiru zaútočil bez váhání i bez varování, zatáhl ji do vody a odmítal ji pustit.

Falmira volala o pomoc a okamžitě se k ní seběhli další pracovníci plantáže, ale pomoci jí nedokázali. Báli se totiž vstoupit do vody, aby krokodýl nezaútočil také na ně, a tak se Falmiru pokoušeli vytáhnout pomocí dlouhé tyče. A i když se to nedařilo, dokázali alespoň udržet ženinu hlavu nad hladinou.

Později dorazila přivolaná pomoc a nakonec se ženu z krokodýlova sevření vyprostit podařilo. Hluboké rány na pravé paži a noze sice nelze považovat za lehká zranění, ale vzhledem k okolnostem je zázrakem i sama skutečnost, že Falmira celý incident přežila. Nějaký čas sice strávila na jednotce intenzivní péče, ale tam lékaři především sledovali, zda se v ranách nerozvine infekce.

Útoků přibývá

V Indonésii jsou útoky krokodýlů na lidi stále častější, píše agentura AP. Podle odborníků jde o důsledek nadměrného rybolovu kolem pobřeží, jenž narušuje život krokodýlů v říčních ústích, a ti se tak vydávají proti proudu více do vnitrozemí.

Vodní toky jsou však nedílnou součástí života mnohých Indonésanů, kteří je využívají k dopravě, rybolovu nebo třeba také ke koupání, a tak je střetů s „nově příchozími“ krokodýly více.

Indonéský chlapeček má šest nohou

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám