Hlavní obsah

Žena zachránila malého ježka, druhý den zjistila, že je to bambule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starší Angličanka objevila minulý týden u silnice něco, co vypadalo jako malý ježek. Vzala si jej domů a přes noc mu poskytla útočiště a základní péči. Druhý den však od veterinářů zjistila, že je to jen bambule z čepice.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Záchranná stanice ve městě Knutsford na severu Anglie minulý týden přijala neobvyklého pacienta. Starší žena tam přinesla ježčí mládě, které předchozí večer našla u silnice. Doma jej uložila do krabice a vedle něj položila kočičí žrádlo, uvedl server The Telegraph.

Ale když malého ježka na druhý den přinesla k veterinářům, ti konstatovali, že je to jen bambule z nějaké čepice. Zároveň se však starostlivé paní zastali: „Zdálky to člověk bere jako ježka. Dala ho do tepla, poskytla mu potravu a nechala v klidu ve tmě. Nijak jej nezkoumala, aby ho nestresovala. Všechno udělala správně,“ uvedla později doktorka Janet Kotzeová, která domnělé mládě přijímala.

„No to si děláte legraci. Jak jsem to proboha mohla tak splést,“ reagovala překvapená žena na zprávu, že ve skutečnosti zachránila bambuli.

Záchranná stanice o kuriózním případu informovala na sociálních sítích, ale zároveň vyzvala, ať tento omyl s bambulí lidi neodradí od pomoci zvířatům. „Mějte na paměti, že laskavost nezná mezí ani když jde o neživého chlupatého kamaráda. I ty nejdojemnější příběhy někdy mohou začít srandovně,“ uvedli veterináři.

A zároveň připomněli, že pokud je někde ježek vidět ve dne, pak něco není v pořádku. „Dejte jej do krabice do tepla a vyhledejte odborníky,“ radí záchranná stanice v Knutsfordu.

Na Novém Zélandu se zpozdilo letadlo kvůli ježkovi

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám