Hlavní obsah

Žena v Indii zachránila holýma rukama dítě před útokem tygra

Obrovskou dávku odvahy prokázala začátkem září pětadvacetiletá Archana Choudharyová v indickém státě Madhjapradéš. Když na její patnáctiměsíční dítě zaútočil tygr, neváhala a začala s šelmou holýma rukama bojovat. Oba útok divokého zvířete přežili, píše server CBC News.

Foto: Profimedia.cz

Tygr bengálský, ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v odlehlé vesnici Rohania, kde Choudharyová společně se svou rodinou žije. Podle zmíněného serveru chtěl její malý syn v přírodě vykonat potřebu, když se na místě rázem objevil dospělý tygr a na dítě zaútočil.

Choudharyová se mu v tom však pokusila zabránit a se zvířetem začala holýma rukama bojovat. Její křik naštěstí brzy zaslechli vesničané, kteří na místo přispěchali a zvíře pomocí klacků odehnali do lesa.

Matka s dítětem byla následně převezena do nejbližší nemocnice. Zatímco žena utrpěla rozsáhlá zranění, včetně propíchnuté plíce, její syn měl hluboké rány na hlavě. Podle CBC News by však oba měli být mimo ohrožení života.

„(Choudharyová) je mimo ohrožení života a zotavuje se. Dítěti se také daří dobře,“ sdělil agentuře AFP místní úředník Sanjeev Shrivastava. Podle něj tygr na místo zabloudil z nedaleké rezervace Bandhavgarh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám