Hlavní obsah

Žena strávila Vánoce na stromě ve výšce šedesát metrů nad zemí

Novinky, vrb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tasmanie

Australská aktivistka Miranda Gibsonová strávila svátky opravdu netradičně. Už rok totiž žije v koruně stromu a nevidí důvod, proč by zrovna o Vánocích měla slézat dolů.

Žena tráví Vánoční svátky na stromě ve výšce šedesát metrů nad zemí

 
Článek

Gibsonová v koruně šedesátimetrového eukalyptu v zalesněném údolí v jižní Tasmánii slaví již druhé Vánoce. Důvodem jejího pobytu v takto neobvyklých podmínkách je boj za zachování zdejších lesů.

Nejzásadnější vánoční pozdrav proto adresovala ministrovi životního prostředí. Vyzývá k tomu, aby vláda zahrnula další zalesněnou plochu Tasmánie do světového dědictví UNESCO, a zabránila tak masovému kácení místních stromů.

Otec nezdolné aktivistky se rozhodl svou dceru potěšit, a tak se za ní vyšplhal v kostýmu Santa Clause, aby jí sváteční den alespoň trochu zpříjemnil. Přinesl několik dárků a také malý ozdobený stromek, což osamělou ekoložku nesmírně potěšilo.

V roce 2013 by se už Miranda ráda uchýlila zpět na zem, předpokládá totiž, že vláda vyhoví jejím požadavkům. Pobyt v koruně eukalyptu prý totiž není zrovna procházkou růžovým sadem.

Reklama

Výběr článků

Načítám