Hlavní obsah

Žena si pronajala lamborghini. Místo vrácení se ho pokusila převézt do Afriky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobil, jehož hodnota přesahuje 5,5 miliónu korun, zmizel poté, co si jej 14. července v Curychu pronajala elegantně oděná žena z Irska. Počátkem srpna byl luxusní vůz značky Lamborghini nalezen soukromým vyšetřovatelem v Londýně. Podle deníku Daily Mail se nacházel v přepravním kontejneru, který měl směřovat do Afriky.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Huracan Spyder

Článek

Žena si černé Lamborghini Huracan Spyder vypůjčila v exkluzivní půjčovně ve švýcarském Curychu. Tvrdila, že s ním pojede na otočku do Německa. O dva dny později však zabudovaný GPS systém v automobilu hlásil polohu v téměř tisíc kilometrů vzdáleném Londýně.

Když auto zmizelo, majitel vozu Adriano Scheiwiller pro Daily Mail řekl: „Žena byla upravená a tvrdila, že jede na schůzku do Štrasburku. Místo, aby se vrátila, směřovala do Londýna. Prozradil ji GPS systém, signál byl ale později přerušen.“

Majitel se s vozem pomalu loučil

„Je to velká ztráta. Doufám, že mi to pojišťovna proplatí. Telefon ženy je vypnutý a policie zatím automobil nenašla. Nabízím pět tisíc švýcarských franků (přes 100 tisíc korun) tomu, kdo vůz najde," prohlásil tehdy Scheiwiller.

Když si žena automobil pronajala, nechala v půjčovně zálohu v hodnotě 2,5 tisíce švýcarských franků (téměř 60 tisíc korun) a občanský průkaz. Majitel půjčovny byl přesvědčený, že průkaz totožnosti je falešný.

Vůz byl ukrytý v přepravním kontejneru

Adriano Scheiwiller nyní Daily Mailu prozradil, že vozidlo již bylo nalezeno. Soukromý vyšetřovatel ho našel v přepravním kontejneru, který měl směřovat do západní Afriky.

„Lamborghini už bylo téměř na cestě do západní Afriky. Je zázrak, že ho můj vyšetřovatel dokázal vystopovat. Kdyby byl jen o trochu pomalejší, možná už bych ho nikdy neviděl," uzavřel.

Reklama

Výběr článků

Načítám