Hlavní obsah

Žena porodila v Tesle jedoucí na autopilota

Zřejmě první dítě na světě, které se narodilo v autonomně řízeném voze, přišlo na svět v americké Filadelfii, když čtyřiatřicetiletý Keating Sherry a jeho o rok mladší manželka Yiran vezli jejich tříletého syna do školky. Jenže Yiran praskla plodová voda a kvůli dopravě bylo jasné, že do porodnice to nestihnou včas.

Foto: Profimedia.cz

Tesla 3 (ilustrační foto)

Článek

Dramatický porod se odehrál již v září, jeho okolnosti Sherryovi popsali pro server Philadelphia Inquirer ve čtvrtek 16. prosince.

Podle navigace byli od porodnice vzdáleni zhruba dvacet minut jízdy, jenže doprava prakticky stála. Muž zapnul režim vozu na systém zvaný Autopilot, aby mohl být oporou pro svou rodící ženu. Jednou rukou ji držel, druhou pak měl pro všechny případy zlehka položenou na volantu.

„Říkal jsem jí, aby zhluboka dýchala. To byla ale rada i pro mě, adrenalin mi vyletěl do oblak,“ uvedl Keating.

Jeho žena zatím hypnotizovala časový údaj na navigaci, který označoval, kolik času zbývá do příjezdu do porodnice. Váhala, zda se má pokusit vydržet to až do porodnice. Jenže zbývající čas se nekrátil.

„Mám tlačit, nebo to zadržet? Tlačit, nebo zadržet? S*át na to, prostě to udělám,“ popisovala své myšlenkové pochody a dilema Yiran. Holčička se jim narodila v autě krátce před příjezdem k porodnici.

Sestry, které k rodičce přispěchaly, už jen odstřihly pupeční šňůru. „Je v pořádku a zdravá,“ slyšela Yiran od porodníka a obrovsky se jí ulevilo.

Tesla nenašla technické závady na Modelu 3, který těžce boural v Paříži. Taxislužba tvrdí opak

AutoMoto

Rodiče nejprve zvažovali, že holčičku na počest výrobce aut pojmenují Tess, nakonec však zvítězilo jméno Maeve Lily. Pyšný otec nakonec poděkoval i inženýrům Tesly za jejich „brilantní design Autopilota“, díky kterému se mohl věnovat své rodící ženě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám