Hlavní obsah

Žena dostala výpověď z bytu kvůli hlučnému sexu. Jsem hluchoněmá, bránila se u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmatřicetiletá žena ze sasko-anhaltského Halle dostala výpověď z bytu, když si na ni sousedky opakovaně stěžovaly, že je příliš hlučná při sexu. Nájemnice ale tvrdí, že je od narození hluchoněmá a že ona sama nic neslyší. Napadla proto výpověď u soudu, ten se jí ale nezastal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle deníku Bild dospěla aféra do situace, že si dvě sousedky začaly dělat pečlivé záznamy o pánských návštěvách hlučné nájemnice, aby získaly podklad pro firmu, která byty pronajímá.

Ta nejprve ženu písemně varovala, a když stížnosti neustávaly, dala jí výpověď z nájmu pro „opakované rušení domovního klidu“.

„Zaznamenala jsem si registrační značky aut jejích návštěvníků. Byli z Celle, Düsseldorfu, Hamburku, Harzu a Senftenbergu. Ale i z Merseburgu a Naumburgu,“ vypověděla v občanskoprávním procesu sousedka. Několikrát prý musela přijet kvůli rušení domovního klidu i policie.

Hlučná nájemnice se u soudu bránila také tím, že ji sousedky špiclovaly. „Začalo to tím, že si stěžovaly kvůli mým králíkům na balkoně. Dala jsem je tedy pryč. Pak mne dokonce sledovaly, když jsem si šla nakoupit,“ napsala deníku Bild.

Co se týče pánských návštěv, odmítla, že by měla intimní kontakt se všemi muži, kteří ji v bytě navštívili. „Prodávám prostřednictvím inzerátů různé věci. Ale když mám sex, tak vzhledem ke svému postižení neslyším, jak je to hlasité. Do toho ovšem sousedkám nic není,“ dodala.

Rozsudek, jenž stížnosti ženy nevyhověl, zatím není pravomocný a vypovězená nájemkyně podle svých slov nemá v úmyslu se vystěhovat. Hodlá se obrátit na vyšší soudní instanci.

Pronajímatel bytu v Mnichově požadoval od zájemkyň lékařské potvrzení, že nejsou těhotné

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám