Hlavní obsah

Zemřela nejstarší Američanka

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SAN FRANCISCO

Necelé dva měsíce před svými 114. narozeninami zemřela v kalifornském San Pablo nejstarší občanka USA. Jak dnes informoval list Contra Costa Times, Mary Christian zemřela již o víkendu v domově pro staré občany na následky zápalu plic. Nejstarší Američankou se tak nyní stala rovněž 113letá žena z New Jersey.

Foto: HZS MSK

Záchrana prstu mladého chlapce

Článek

Nejstarší Američanem je 112letý muž ze státu New York. Za nejstaršího člověka světa pokládají vědci 115letou Japonsku Kamato Hongo. Mary Christian se narodila v roce 1889 ve státě Massachusetts a v roce 1900 se svou rodinou přestěhovala do Kalifornie. Pracovala tam potom v čokoládovně, kterou zničilo obrovské zemětřesení z roku 1906, při němž utrpělo rozsáhlé škody celé San Francisco.

Mary Christian se v 18 letech vdala, ale po patnácti letech se opět rozvedla. Své dva syny přežila o mnoho let. Až do sedmdesátých let minulého století pracovala nejstarší Američanka v obchodních domech a jako opatrovnice dětí. Teprve ve věku 102 let se odstěhovala do domova pro staré lidi.

K jejím oblíbeným jídlům patřila grilovaná kuřata a sladkosti. V poslední době sice již byla osleplá a nevstávala z postele, ale podle svých ošetřovatelů si vychutnávala pocit, že je nejstarší Američankou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám