Hlavní obsah

Zemřel nejstarší člověk světa, 117letá Jamajčanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kingston

Ve věku 117 let zemřela na Jamajce Violet Brownová, která byla nejstarším člověkem světa. Žena, která se narodila za vlády královny Viktorie, kdy byla Jamajka součástí Británie, skonala v pátek po krátké nemoci, informovala stanice BBC.

Foto: Raymond Simpson, ČTK/AP

Jamajčanka Violet Brownová byla nejstarším člověkem na světě od dubna do září 2017. Bylo jí 117 let.

Článek

Brownová, která byla nejstarším člověkem světa od dubnového úmrtí Italky Emmy Moranové, si získala pozornost celé země, když ji navštívili političtí i duchovní vůdci Jamajky. [celá zpráva]

Brownová podle lékařů v posledním týdnu trpěla zdravotními obtížemi, byla dehydrovaná a měla nepravidelný tep. Podle místního listu The Gleaner se její rodina přela, zda se Brownové dostává kvalitní zdravotní péče. Když za ní příbuzní přišli v pátek do nemocnice, lékaři jim oznámili smutnou zprávu.

Premiér Jamajky Andrew Holness oznamuje úmrtí Brownové

Brownová se narodila jen pár kilometrů od místa, kde se o 86 let později narodil atlet Usain Bolt. Když se jí lidé ptali, jak se dožít tak vysokého věku, říkala, že jedla hodně ovoce a zeleniny. Zvláště ráda prý měla pomeranče, manga a sladké brambory. Většinu života přitom strávila sekáním cukrové třtiny na plantáži.

Nejstarším člověkem světa se po jejím skonu stala rovněž 117letá Japonka Nabi Tadžimaová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám