Hlavní obsah

Zebřička Kaisa si značkuje Liberec

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Bezmála dva měsíce života má za sebou mládě zebry Chapmanovy Kaisa, které se narodilo během října matce Keni v zoologické zahradě v Liberci. Je jubilejním desátým potomkem plodné Keni, která již předtím porodila pět hřebečků a čtyři kobylky. Velkou radost měl prý z nové holčičky i její zebří otec Robin.

Článek

Malá zebra je v mnoha ohledech pozoruhodných mládětem. Kaisa přišla na svět přesně na Mezinárodní den zvířat a vypadá to, že si je své výjimečnosti dobře vědoma.

Rozverná Kaisa

Mezi její oblíbené kratochvíle patří značkování. Jakmile totiž vidí, že některý ze starších kolegů ve stádě proudem moči označí určité místo ve výběhu, zanedlouho sama přispěchá, aby i svým čůrkem zabrala kousek hliněné půdy pro sebe.

Kaisa patří mezi dovádivá mláďata. Ráda hlavou nabíhá do spolubydlících buvolců či poníků, aby těsně přes nimi uskočila a pokračovala v krasojízdě. Pokud ji ovšem neuklouznou vratké nožky. Hlavně vylekaní buvolci jí pak dají co proto.

"Zebra Chapmanova je v Liberci zařazena do chovu ohrožených druhů světové fauny. V přírodě žijí tito savci na jihu Afriky u Zimbabwe. Jejich počet se však drasticky snižuje, protože pytláci vybíjejí zebry pro maso a jejich kůži prodávají turistům jako suvenýry," posteskla si Lada Sedláčková z liberecké zoo

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám