Hlavní obsah

Zdravotní sestra zdolala v Ugandě nebezpečný žebřík, aby doručila dětem vakcíny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sociálních sítích koluje video ugandské zdravotní sestry, která zdolala nebezpečně vypadající dřevěný žebřík připevněný ke skále, aby do odlehlé vesnice doručila vakcíny pro děti.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sestra Agnes Nambozová byla natočena při cestě do vesnice Masheluse z distriktu Bulambuli na východě země. Její odvahy si všimla ugandská ministryně zdravotnictví Jane Ruth Acengová, která video sdílela na Twitteru. Napsala k tomu, že je dojatá, a Nambozovou označila za „zdravotní sestru roku“.

Někteří uživatelé však na Twitteru uvedli, že video je především ukázkou tristního stavu ugandské infrastruktury. „Je ostuda, že po více než 50 letech vlastní vlády musí být občané vystaveni tomuto nesmyslu,“ napsal Chris Ngaruthi. Nezávislost na Británii Uganda získala v roce 1962.

„Určitě by byla šťastná, kdyby měla při poskytování lékařské péče bezpečný způsob, jak se dostat ke svým lidem,“ uvedla uživatelka Eve Zalwangová.

Zdravotní sestru během covidu vyhodili pro nadbytečnost. Absurdní, řekl soudce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám