Hlavní obsah

Zbraň na tričku pohoršila ostrahu letiště, cestující jen těžko chápal

Do bizarní situace se dostal Brit Richard Darrington, jenž v červenci cestoval letadlem z Birminghamu do skotského Aberdeenu. Ještě na letišti před odletem se totiž dostal do křížku s členkou ostrahy letiště, které se nelíbilo Darringtonovo tričko se zbraní.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ačkoliv na zbrani, kterou měl cestující na tričku, je velkými písmeny napsáno „water”, ostraha letiště si trvala na svém. Dvaapadesátiletému muži přikázala, aby si tričko zakryl, nebo převlékl. Darrington ale požadoval od ostrahy vysvětlení.

„Snažil jsem se dělat si z toho legraci, vždyť je docela jasné, že zbraní na tričku, navíc vodní pistolí, nemůžete nikoho ohrozit. Nejdřív jsem si dokonce myslel, že si dělá srandu ona ze mě, ale myslela to naprosto vážně. Chtěla, abych se převlékl na záchodech. To jsem odmítl,” uvedl nyní otec tří dětí, který do Skotska letěl, aby se připojil ke své manželce na dovolené.

Nakonec si tričko musel alespoň obrátit naruby, aby měl od členky ostrahy klid. Náhradní oblečení s sebou totiž neměl. „Opakovala mi, že je takové tričko proti předpisům. Bylo vidět, že prostě nemá svůj den. V podstatě o nic nešlo, ale je to trochu ujeté,” uvedl cestující.

„Pochopím, když jsou na letišti trochu víc opatrní u mezistátních letů, ale tady by v takových věcech zas tak striktní být nemuseli,” myslí si.

Reklama

Výběr článků

Načítám