Hlavní obsah

Žbirka o dalším dítěti zatím jen přemýšlí

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Populárnímu zpěvákovi Miroslavu Žbirkovi nelze upřít, že je vzorný otec. Pečlivě se stará jak o dospělou dceru Denisu, kterou má z prvního manželství, tak i o Lindu a Davida z druhého svazku.

Foto: ÚMO 3

Podzimní kurzy 2015 budou zahájeny v polovině září.

Článek

"Já bych chtěl mít hodně dětí, ale když vidím, kolik mám energie a jak se jim mohu věnovat, tak člověk musí zvážit, co si může dovolit. Mít děti znamená být jim nablízku, když to potřebují, postarat se o ně. To je věc, která se někdy těžko plní," přiznal Žbirka

S manželkou zatím neví, jestli si ještě nerozmyslí dalšího potomka. "James Bond kdysi řekl, že už nebude Jamesem Bondem, za několik let vykročil opět. Také se říká: nikdy neříkej nikdy. Já jen uvádím důvody, proč o dalších dětech jen přemýšlíme," vysvětlil oblíbený hudebník.

Děti nutit nebude

Žbirka se svým potomkům snaží poskytnout vzdělání jak jazykové, tak i hudební. Rozhodně jim však nevnucuje muzikantskou kariéru, výběr povolání nechává na nich. Přesto je možné, že by se jednou mohli vydat v jeho šlépějích. Čtyřletý David totiž loni v prosinci úspěšně vystoupil na koncertě svého otce a zhostil se role bubeníka. [celá zpráva]

"Dělali jsme záznam, na podzim by to mělo vyjít na DVD a později i na CD. Je to velmi zajímavé, že už bude mít na svém kontě nahrávku na profesionálním nosiči. David sám od sebe pochopil, jak se na bubny hraje. Já jsem to nikdy neuměl, takže jsem mu to nemohl ukázat," prohlásil pyšně otec.

Starší dcera Linda hraje velmi dobře na klavír a svému bratrovi prý nahrávku nezávidí. "Myslím, že to nijak neprožívá, byla to náhoda, on chtěl prostě vystoupit. Já jsem byl víc roztřesený než on. Linda a David si neuvědomují, že si navzájem konkurují," podotkl.  

Na rodinu si trochu času našetří

Žbirkova rodina se již chystá na společnou dovolenou do Řecka. Zpěvák se svými nejbližšími tráví volný čas podle možností, rád s nimi chodí nakupovat do malých obchůdků, velké supermarkety příliš v oblibě nemá. Přesto přiznal, že by byl rád, kdyby mu na příbuzenstvo zbývalo více času.

"Snažím se své volno trávit s rodinou, jak jen to jde, ale moje povolání je složité v tom, že se při něm hodně cestuje. Hlavní problém není na koncertě zahrát, ale dopravit se tam. Ten čas mi schází, ale to se nedá nic dělat," uzavřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Zpěvák Miro Žbirka má rád záhady

Zpěvák Miro Žbirka (51) se narodil v Bratislavě, ale nyní žije se svou manželkou Katkou a dvěma dětmi v Praze. Také se mu prý tu dobře sní o tom, jak jednou...

Žbirka junior roste v bubeníka

Zpěvák Miro Žbirka zakončil své letošní úspěšné turné v nabité pražské Lucerně. Přestože avizovanou Mariku Gombitovou publikum přivítat nemohlo, Miro fanouškům...

Výběr článků

Načítám