Hlavní obsah

Žbirka: Natáčení desky mi řídí meteorologové

Teplotní extrémy a výkyvy letos donutily zpěváka Mekkyho Žbirku (56) k pozoruhodnému kroku. Před návštěvou studia, kde natáčí nové album, studuje předpovědi počasí. Až v okamžiku, kdy si je jist, že teploty nedosáhnou vysokých hodnot, svolává svoje spolupracovníky.

Článek

"Pracuji na novém CD, které se jmenuje Empatia. I když je teď velmi teplo, musíme nahrávat ve studiu, protože album by mělo vyjít v říjnu. Proto letos před nahráváním poprve ve své kariéře sleduji hlášení meteorologů, abychom se pak ve studiu nevařili v tropických vedrech. Fakt zvláštní léto," svěřil se Mekky.

Na CD bude čtrnáct zbrusu nových písniček. Mezi největší zajímavosti zřejmě patří písnička Tento song, který Žbirka natočil v duetu ze zpěvačkou Magdalénou Šalamounovou (22), jež se kdysi probojovala do druhého ročníku soutěže Česko hledá Super Star.

"Magdalénu jsem si vybral sám. Hraje se svou skupinou a slyšel jsem ji před časem na koncertu se skupinou Photolab a zaujal mě její zajímavý hlas. Velmi dobře se mi s ní při natáčení spolupracovalo a myslím, že má před sebou slibnou budoucnost. K polovině písniček na albu jsem si sám složil slova, a k většině i hudbu. Neskromně dodávám, že se mi toto album začíná velmi líbit," dodal s úsměvem zpěvák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám