Hlavní obsah

Zázračný belgický chlapec je v 11 letech bakalářem, hledá klíč k nesmrtelnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Laurent Simons je jedenáctileté dítě z belgického přístavního města Ostende. Na rozdíl od svých vrstevníků, kteří si v tomto věku spíše hrají a užívají života, má Laurent zcela jiné starosti. Chlapec, který je považován za nejnadanější dítě na světě, právě dokončil bakalářské studium fyziky na Antverpské univerzitě.

Laurent Simons se stal v 11 letech bakalářem fyziky na Antverpské univerzitě

Článek

V 11 letech jde o nejmladšího bakaláře v dějinách Antverpské univerzity. Obor, kterým se zaobírá, je mechanická a kvantová fyzika, v němž Laurent vidí budoucnost pro sebe i pro celé lidstvo.

Bakalářský titul zvládl chlapec získat za pouhý rok a půl studia, běžně se přitom studuje tři roky. Neznamená to ovšem, že by jeho cesta za akademickým vzděláním byla snadná.

Původně usiloval o získání bakaláře ve stejném oboru na Technické univerzitě v Eindhovenu, se školou se však nakonec rozešli Laurent a jeho rodiče ve zlém, jak už Novinky referovaly dříve.

Devítiletý génius bakalářský titul nezískal

Koktejl

Nejmladším držitelem bakalářského titulu na světě zatím zůstává Michael Kearney, který složil atestace v oboru antropologie na univerzitě v Jižní Alabamě v roce 1994 v pouhých 10 letech. To ale Laurentovi radost z dosaženého vzdělání vůbec nekazí.

„Nestarám se o to, jestli jsem nejmladší. Pro mě je studium především o získávání znalostí a setkávání se s inspirativními lidmi. Chci se potkávat s těmi nejlepšími učiteli a zjistit, jakým způsobem uvažují,“ řekl chlapec pro nizozemský De Telegraaf.

Cílem je nesmrtelnost

V současné době na stejné univerzitě pokračuje v navazujícím magisterském oboru a zároveň už pracuje na své doktorandské práci. Téma, kterým se zabývá, není nic menšího než nesmrtelnost.

Ruská firma prodává nesmrtelnost. Pacientům zmrazí mozek i celé tělo

Koktejl

„Chci vyřešit otázku lidské smrtelnosti, a to pomocí nahrazení organických částí těla částmi mechanickými,“ svěřil se Simons.

Klíčem ke všemu je podle něj kvantová fyzika. Když se vyřeší způsob, jakým fungují vztahy v organismu na úrovni elementárních částic, pak je prý hádanka nesmrtelnosti vyřešena.

Reklama

Výběr článků

Načítám