Hlavní obsah

Devítiletý génius bakalářský titul nezískal

Novinky, tcs

Belgičan Laurent Simons je považovaný za nejnadanější dítě na světě. Letos v prosinci měl získat svůj první bakalářský titul. Minulý týden mu však kvůli sporům s Technickou univerzitou v Eindhovenu rodiče přerušili studia. Zatímco univerzita tvrdí, že otec naléhal na nereálné získání titulu před chlapcovými desátými narozeninami, rodiče tvrdí, že byli ze strany školy šikanováni.

Foto: Profimedia.cz

Devítiletý génius svůj první diplom na univerzitě v Eindhovenu nezíská

Článek

Začal chodit do školy, když mu byly čtyři roky, v osmi letech úspěšně absolvoval středoškolská studia, o rok později nastoupil na Technickou univerzitu v Eindhovenu, kde měl letos v prosinci získat elektroinženýrský bakalářský titul. Jenže nyní rodiče jeho studia přerušili a vzájemně se s univerzitou obviňují.

Podle univerzity otec Alexander Simons tlačil na to, aby chlapec získal titul ještě před svými desátými narozeninami 26. prosince. Jenže to se prý ukázalo jako nereálné. „Laurent je bezprecedentně nadaný student, který se učí neobyčejně rychle. I tak však univerzita nepovažuje za reálné, aby v tomto termínu stihl dostudovat vzhledem k množství potřebných zkoušek,“ uvedla v prohlášení vysoká škola.

Foto: Profimedia.cz

Malý Laurent Simons se svými rodiči Lydií a Alexanderem

Univerzita rodičům navrhla nový studijní plán, který by počítal se získáním bakalářského titulu v polovině roku 2020. „To by byl stále naprosto fenomenální výkon,“ uvedla univerzita. To však dle školy bylo pro rodiče nepřijatelné.

Chlapcova práce prý postrádala seznam literatury

Rodiče to celé vidí jinak. Škola jim prý slíbila, že jejich syn bude moci dostudovat před svými desátými narozeninami, a dokládají to kopiemi e-mailové korespondence. Minulý týden prý škola obvinila chlapce z plagiátorství – v jedné z jeho prací chyběl seznam citované literatury, což je za plagiátorství obecně považováno.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

LIAR LIAR PANTS ON FIRE🤣🤣🤣!!! My studyplan would finish in December, I was on schedule. The University told also the press I will finish end of this year. See also e-mail from Bachelor director to exam committee. Now suddenly after my protest and my planned departure they re telling that it will happen in medio 2020!! Is the TUEindhoven trying to fool the world?! Just Pathetic!! Friday evening the Board Chairman called us that they are sorry and that I can continue my study undisturbed to finish in December...I think they are lying so much, they can not distinguish anymore wath is the truth and what is not....even if I would have been delayed: 1 week, 2 weeks, 1 month,...but 7 months??? Come on 😂...seriously...#laurentsimons #justice #thetruth

Příspěvek sdílený Laurent Simons (@laurent_simons), Pro 9, 2019 v 11:05 PST

„Provizorní verze práce opravdu seznam literatury postrádala. Ale to byla provizorní verze. Laurent musel udělat kvůli práci řadu testů, které by šly zfalšovat jen těžko,“ namítl otec v rozhovoru pro belgický server HLN. Rodiče dále uvedli, že jim škola naznačila, že by se mohli obrátit na Úřad pro ochranu dítěte s tím, že rodiče na svého syna přespříliš tlačí.

Devítiletý Belgičan dokončuje bakalářská studia

Koktejl

Nyní rodiče, a dle jejich slov i sám Laurent, doufají, že se malý génius vrátí ke studiu hned v lednu. Už to však bude zřejmě na jiné škole. Na stole má prý nabídky od prestižních univerzit z Britských ostrovů či USA. „Kdyby vaše dítě hrálo fotbal za Anderlecht a dostali jste nabídku z Barcelony, neudělali byste to? Každopádně Laurent v Eindhovenu skončil. Dost univerzit projevilo zájem s ním pracovat,“ uzavřel otec.

Co přesně se tedy stalo mezi rodiči a univerzitou, zůstane záhadou. Pro úplnost je třeba ještě dodat, že nejmladším držitelem vysokoškolského titul je Američan Michael Kearny, který v roce 1994 získal bakalářský titul z antropologie ve svých deseti letech. Pokud by Simons získal titul před 26. prosincem, stal by se rekordmanem on.

Reklama

Výběr článků

Načítám