Hlavní obsah

Žárlivá kočka předstírala kvůli nedostatku pozornosti zranění. Majitelku přišel její trik draho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kočky mají pověst nezávislých stvoření. Britka Sidney Morganová nicméně tvrdí, že její čtyřnohá společnice předstírala kulhání, aby si vymohla větší pozornost. Zoufalá majitelka po dvou týdnech nakonec vyrazila k veterináři, který však při rentgenu žádnou zlomeninu nenašel. Ženě pak naúčtoval 800librový účet (přes 23 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Kočka (ilustrační foto)

Článek

Tříletá kočka Abby si údajně všimla, že se její psí spolubydlící těší větší pozornosti kvůli zranění. Sama tak začala předstírat kulhání, aby se jí majitelka pořádně věnovala.

28letá Morganová si jednoho dne všimla, že Abby špatně chodí. Na první pohled však neobjevila žádné zranění, pro jistotu zavolala veterináři. Ten jí řekl, aby chvíli počkala pro případ, že by šlo o planý poplach. Ani po dvou týdnech se však stav kočky nezlepšil, Britka se začala domnívat, že si při skoku zřejmě zlomila packu.

Po třech návštěvách u veterináře, rentgenu, krevních testech i nasazení léků proti bolesti se však ukázalo, že je Abby především dobrou herečkou a jediné, co potřebovala, bylo více lásky. Morganová věří, že si kočka přišla přehlížená na úkor psa. „Nepřetržitě předstírala zlomenou packu,“ cituje server Mirror Britku.

Žena doplnila, že kočka neustále kulhala a často zoufale mňoukala. „Neměla nic nateklého, zkontrolovala jsem jí packu a žádné zranění jsem nenašla,“ vysvětlila majitelka. „Začala jsem panikařit, tak jsem zavolala veterináři a udělali jsme rentgen. Vše se odehrálo v době, kdy byl nemocný i můj pes, a tak jsme si začali postupně uvědomovat, že ho Abby napodobuje kvůli pozornosti,“ uvedla majitelka.

Kočka s Münchhausenem

Podle Morganové je její společnice velmi chytrá a dramatická kočka. „Kdykoli teď vidí, že se mazlím se psem, začne znova předstírat. Někdo mi psal, že má Münchhausenův syndrom,“ konstatuje Britka v souvislosti s chováním, kdy jedinec předstírá nemoci či postižení za účelem hospitalizace.

„Dávám jí teď ještě více pozornosti. Vždy začne vrnět a příst,“ dodala Morganové o kočce, kterou si vzala z útulku.

Kocour se našel po sedmi letech, žil s dalšími tuláky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám