Hlavní obsah

Zapletal po dvaceti letech končí v čele Miss České republiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Miloslav Zapletal končí po 20 letech ve funkci prezidenta Miss České republiky. Informoval o tom novináře před finálovým večerem 20. ročníku soutěže. Právo již tento týden informovalo o tom, že Zapletal prodal svůj podíl v pořadatelské společnosti Art Production K./2. podnikateli Janu Moťovskému.

Článek

"Chci si teď od miss trošku odpočinout, spolupracovat s ní ale určitě budu dál," prohlásil v sobotu.

Zatím není jasné, za jakých podmínek se bude soutěž nadále konat. Moťovský už dříve oznámil, že ji chce změnit. Média spekulovala i o tom, že by ji mohl prodat. Podnikatel kromě agentury vlastní Gottland, vilu v Jevanech, kterou odkoupil od Karla Gotta před dvěma lety. Zároveň nedávno v centru Prahy otevřel Gott Gallery Restaurant.

Nebude to Moťovského Miss

"Smlouva mi neumožňuje mluvit o penězích. Můžu prozradit jen tolik, že mi pan Moťovský zaplatil desetimilióny,“ uvedl před časem Zapletal a dodal: "V nejlepším se má přestat a jsem přesvědčený, že dvacáté jubileum je k tomu tou nejlepší příležitostí.“

"S panem Zapletalem chci nadále spolupracovat, jen teď nedovedu říct, jak se spolu dohodneme,“ řekl Právu Moťovský, který si moc dobře uvědomuje, že bez Zapletala by klání Miss ČR nebylo takové, jaké bývalo. "Dvacet let to byla Zapletalova soutěž. Nedovedu si představit, že by se ze dne na den říkalo Moťovského Miss. Já sám neumím pořádně své příjmení vyslovit,“ žertoval pro Právo podnikatel.

Miss České republiky, respektive Československa, byla od roku 1989 dlouho jedinou celostátní prestižní soutěží krásy. Před třemi lety se k ní přidala Česká Miss, kterou vede jedna z vítězek Zapletalovy soutěže, Miss ČSFR 1991 Michaela Maláčová. O značku Miss se dlouho soudili, nakonec ale soud rozhodl, že mohou označení používat oba. Pravděpodobně největším úspěchem Zapletalovy soutěže je Taťána Kuchařová, která získala předloni český titul a poté se ve Varšavě stala také Miss World.

Zapletal už dříve uvedl, že by chtěl v Česku soutěž Miss World pořádat. O tom by měl jednat tento víkend také v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám