Hlavní obsah

V továrně známého výrobce cukrovinek spadli dva lidé do kádě s čokoládou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký výrobce cukrovinek Mars Wrigley dostal ve Spojených státech kvůli bezpečnosti práce pokutu 14 500 dolarů (asi 322 tisíc korun). Dva zaměstnanci továrny v Pensylvánii tam loni spadli do nádrže s čokoládou a nemohli se dostat ven, zachraňovat je musela početná přivolaná pomoc. Informují o tom americká média.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Továrna Mars Wrigley ve městě Elizabethtown dostala pokutu od Úřadu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci. Do problémů se dostali dělníci, kteří pro firmu pracovali jako dodavatelé, továrna je nezaměstnávala na plný úvazek.

Neštěstí se stalo v červnu loňského roku. Aby se dělníci dostali z kádě ven, museli jejich zachránci ve spodní části nádrže částečně naplněné čokoládou vyříznout otvor.

Podle místních médií zasahovaly více než dvě desítky záchranářů a jeden pracovník byl převezen vrtulníkem do nemocnice.

O bezpečnost jde firmě především

Regulační úřad označil incident za vážný. V jeho zprávě se uvádí, že pracovníci byli najati na čištění nádrží a nebylo jim poskytnuto řádné školení o bezpečnosti práce. Dělníci spadli do dávkovací nádrže, která se používá k míchání přísad.

Společnosti Mars Wrigley výsledek vyšetřování vítá. „Bezpečnost našich spolupracovníků a externích dodavatelů je pro náš podnik tou nejvyšší prioritou,“ uvedl mluvčí.

„Jako vždy oceňujeme přístup (Úřadu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci) ke spolupráci s námi při provádění následného přezkumu,“ dodal.

Společnost Mars Wrigley vznikla v roce 2008, když se spojily do té doby samostatné podniky Mars a Wrigley. Každý z nich je na trhu více než 100 let.

Mars Wrigley vyrábí čokoládu, žvýkačky a další cukrovinky pod mnoha značkami, jako je Dove, M&Ms, Snickers nebo Twix.

Anketa

Máte rádi čokoládu?
Ano, velmi
66,5 %
Občas si dám
26,2 %
Moc ne
7,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 19675 čtenářů.

Soud ve Švýcarsku nařídil Lidlu, aby zlikvidoval zásoby čokoládových zajíčků

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám