Hlavní obsah

Záhadnou vilu zaplavuje každý den oceán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pláži ve středoamerickém Salvadoru stojí ruina vily, kterou den co den zaplavuje oceán. Stavba se stala atrakcí, i když její stav rozhodně není nejlepší. Předpokládá se, že stavbu v roce 1998 smetl do vody hurikán.

Foto: Profimedia.cz

Pláž v Salvadoru. Ilustrační foto

Článek

K ruině vily, která však zůstala z většiny pohromadě, míří zvědavci a pořizují si fotografie. Někteří dokonce i uvnitř a na vrcholu vily, což je vzhledem k rozsáhlému poškození stavby velmi nebezpečné.

Dvoupatrová vila stojí na pláži La Puntilla Beach na pobřeží Costa del Sol a není pravděpodobné, že by přicestovala z daleka. Ačkoliv je původ stavby nejasný, panuje veřejné přesvědčení o tom, že dům smetl z pláže do oceánu hurikán, který Salvador postihl v roce 1998.

Podle vzpomínek místních obyvatel, které přinesl místní plátek La Prensa Grafica, stavba sloužila jako hotel pojmenovaný Puerto Ventura. Aby majitel nalákal hosty, rozhodl se dům postavit částečně na pláži, což se ukázalo jako velmi špatný nápad.

„Tehdy ještě nebylo potřeba stavební povolení jako dnes. Prostě tam ten dům postavili, ale ukázalo se, že to bylo až moc blízko oceánu,” vzpomíná místní rybář.

Dům pak měl být spláchnut do oceánu během ničivého hurikánu, který si vyžádal devět tisíc životů. Později se stal i centrem místní komunity věřících, kteří ale chátrající stavbu opustili. Dům totiž každý večer zaplavuje voda.

Někteří místní obyvatelé z atrakce nejsou nadšeni. V noci tam podle babských povídaček straší a řada lidí se tak vile vyhýbá velkým obloukem. „Kluci, co tam v noci chodí chytat želvy, mi říkali, že tam viděli záhadnou postavu, bojím se tam vkročit,” přiznala do novin nejmenovaná žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám