Hlavní obsah

Zachráněné tulení mládě se má čile k světu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řecko

Podvyživené mládě tuleně středomořského našli lidé na severním pobřeží Řecka. Záchranáři, kteří ho vzali do péče, mu dali jméno Bill. Starají se o něj tak, aby bylo schopno se vrátit do moře. Momentálně si ale ještě užívá pětihvězdičkových služeb záchranného centra, kde má nejen svůj vlastní bazén, ale i své vlastní pečovatele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zachráněné tulení mládě se má čile k světuVideo: AP

 
Článek

Bill byl nalezen daleko od míst, kde se tuleni středomořští normálně nacházejí. „Volala nám místní policie, že našla mládě. Byl na vzdáleném místě, strašně plakal, neměl matku a kolem nebylo jediné zvíře,“ vzpomíná biolog pracující pro řeckou neziskovou organizaci MOm Panos Dendrinos.

Bill byl okamžitě předán do péče odborníků, kteří mu začali připravovat speciální jídlo, aby byl rychle vykrmen. „V tomto věku znají tulení mláďata jen mléko od matky, takže krmení bylo na začátku trošku pod nátlakem. Pak se učí si vzít celou rybu, čímž se situace začne měnit, protože jejich instinkt jim začne říkat, že ryba je jejich jídlo,“ vysvětluje Dendrinos.

Během pár měsíců se pětadvacetikilový Bill naučí chytat celé ryby. Jakmile dosáhne šedesáti kil a bude schopný se o sebe postarat, vypustí ho zpět do moře.

Tuleni středomořští jsou na pokraji vyhynutí. Ve volné přírodě jich zůstalo pouze asi 700 kusů. Rybáři je začali hubit, protože v nich viděli konkurenci v rybolovu. Kvůli rozvoji turismu ve Středomoří také nemají potřebný klid na odpočinek a rozmnožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám