Hlavní obsah

Záchranář dával masáž srdce sraženému slůněti. Uspěl

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Za svých 26 let kariéry už prý zažil na silnicích ledacos, ovšem tohle byla premiéra. Thajský záchranář Mana Srivate spolu ze svými kolegy zasahoval u dopravní nehody, při které motorkář srazil slůně. Zatímco se jeho kolegové věnovali lehce zraněnému muži, Srivate se pokoušel zachránit mládě, které bez hnutí leželo na silnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranář oživil slůně masáží srdceVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala minulou neděli ve východothajské provincii Chanthaburi. Stádo slonů zde přecházelo silnici a přijíždějící motorkář si nevšiml malého slůněte, které přecházelo jako poslední.

Záchranáři, kteří se pohybovali nedaleko, byli u nehody zakrátko. Video, které se v Thajsku stalo hitem sociálních sítí, zachycuje Srivateho, jak slůněti dává masáž srdce, zatímco jeho kolegové pomáhají lehce zraněnému motocyklistovi.

„Byl to můj instinkt zachraňovat životy,“ uvedl skromně Srivate. „Ale celou dobu jsem byl hodně nervózní, protože jsem slyšel, jak matka i zbytek slonů mládě volá,“ dodal.

Při hledání sloního srdce musel trochu improvizovat, prý postupoval podle znalostí lidské anatomie a podle videa, které kdysi viděl na internetu.

Slůně spadlo do studny, stádo nářkem přivolalo pomoc

Koktejl

Dobrá věc se však podařila. Po několika minutách se slůně vrávoravě zvedlo na nohy. Záchranáři ho odvedli na jiné místo, kde ho ošetřili a prohlédli, a následně ho přivedli zpět na místo nehody, odtud si ho pak už odvedla spokojená matka.

Nelze vyloučit, že mládě utrpělo při nehodě vnitřní zranění, které záchranáři nemohli zjistit, Srivate však doufá, že mládě bude v pořádku.

Navzdory tomu, že už zasahoval u řady mnohdy i těžkých nehod, svěřil se záchranář, že sloní mládě je první tvor, jemuž úspěšně dával masáž srdce.

Reklama

Výběr článků

Načítám