Hlavní obsah

Za znečišťování toalety dostal výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TCHAJ-PEJ

Šedesátiletý muž z Tchajwanu dostal výpověď. Nic neobvyklého, kdyby jeho zaměstnavatel nezdůvodnil rozvázání pracovního poměru "neuvěřitelným nepořádkem, který za sebou nechával na toaletě". Trefit se do záchodové mísy nebo mušle bylo totiž nad síly dotyčného. O netradičním pracovním sporu informovala v pondělí německá tisková agentura DPA.

Foto: Petra Kučerová

Slovácké léto každý rok netradičně oživí historické centrum Uherského Hradiště. Město se i letos stane významným partnerem celé akce.

Článek

Muž, známý pod křestním jménem C-chien, byl podle vedení firmy velmi nečistotný. Při návštěvě pánských toalet vždy dokonale zaneřádil nejen okolí mísy a mušlí, ale také celou kabinku, včetně stěn.

Úklid po jedné jediné jeho návštěvě uklízečky natolik vysílil, že nestíhaly další svoje povinnosti. Vedení firmy se proto rozhodlo rázně řádění muže ukončit. Jeho přímý nadřízený mu poslal výpověď se stručným zdůvodněním: Nemůžeme vás dále zaměstnávat, protože se netrefíte do záchodové mísy.

"Byla to jen sprostá výmluva, neboť firma chtěla stejně propouštět. Takhle mi nedají ani odstupné," postěžoval si C-chien tamější kabelové televizi TVBS. S jeho postojem však nesouhlasí uklízečky: "Je nám líto, že přišel o práci, ale nikdo si nedokáže představit, jak jsme vždy na pánských toaletách trpěly," dodaly ke kauze jednohlasně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám