Hlavní obsah

Za vznikem muzikálu Excalibur stojí i Kamil Střihavka

– PRAHA
Novinky, Korzo

"Máme za sebou první měsíc opravdu intenzivních zkoušek a přestože odcházíme ve večerních hodinách unaveni, odcházíme především nadšeni z toho, že vzniká něco, co v nás vyvolává pocit absolutní euforie," řekl Korzu zpěvák Kamil Střihavka, který v těchto dnech zkouší v divadle Ta Fantastika hlavní roli v novém českém muzikálu Excalibur.

Foto: PČR Přerov

Pohřešovaný mladík

Článek

Příběh o králi Artušovi dostal muzikálovou podobu díky hudbě Michala Pavlíčka a textům Vlasty Třešňáka. Oba autoři prý psali roli krále Artuše přímo pro Kamila Střihavku, který s nápadem na Excalibur přišel už před dvěma léty.

"Imponují mně ságy a báje, Excalibur nevyjímaje. Navíc v báji o králi Artuši vyplouvají na povrch věci, které jsou v našich srdcích v dnešní době hluboko ukryty. Pravda, čest, přátelství, láska, rytířskost, a to se vším všudy, co k těmto pojmům patří. Myslím si, že je to jeden z mnoha dobrých důvodů, proč uvést právě toto téma do divadelně-hudební podoby," podotkl Kamil Střihavka.

Muzikál plný hvězd

A jaký je Střihavkův král Atruš ze Střihavkova pohledu? "Nedokáži ho charakterizovat, protože postava se právě v těchto dnech rodí na každodenních zkouškách v režii Vladimíra Morávka. Na odpověď si budeme muset všichni počkat až do 3. listopadu, kdy bude mít Excalibur premiéru."

Krásnou Ginevru, která Artuše miluje, ale přesto ho zradí, hraje producentka projektu Lucie Bílá, Dan Hůlka ztvárňuje Mordreda a Michael Kocáb čaroděje Merlina. "Ve vzduchu je cítit něco výjimečného. Odvrácenou stranou věci je to, že nám všem až do listopadové premiéry skončil a zároveň i zamrzl normální život. Ale i to je život," pousmál se Kamil Střihavka.

Reklama

Výběr článků

Načítám