Hlavní obsah

Za pornografické snímky může Kobzanová platit milióny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Diana Kobzanová (21) - Miss České republiky 2001, může aktů pro Leo trpce litovat. Organizátor soutěže agentura AP/K2, jejíž majitelem je Miloslav Zapletal (61), podala na vzpurnou modelku v pondělí u městského soudu v Hradci Králové žalobu kvůli poškození dobré pověsti. Zapletal chce od Kobzanové téměř jeden milión korun. Nevylučuje i další žaloby.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

"Opakovaně jsme ji upozornili, že nesmí akty uveřejnit, neboť má s námi dosud podepsanou smlouvu. Ona tak přesto učinila," uvedl k počátku konfliktu ve čtvrtek Zapletal. On sám prý věděl o chystané sérii pro Leo už od února letošního roku. Kontraverzní fotografii na konec ale stejně v časopise vyšly, a to v červnu. Kobzanová po celou dobu odmítla s AP/K2 údajně komunikovat.

Komunikace přes média

Vzájemné vzkazy si oba znepřátelené tábory vyměňovaly prostřednictvím médií. "Slečna Kobzanová se zúčastnila v květnu 2002 soutěže o Miss Universe. Třicet šest měsíců od tohoto data se přitom nesmí podle podepsané smlouvy nechat fotit nahá. Lhůta vyprší až v roce 2005," vysvětlil dnes Zapletal.

"Jsem velice překvapen, že pan Zapletal našel odvahu žalobu podat. Zároveň mě ale těší, že tak alespoň u soudu budou moci být objasněny metody soutěže Miss ČR, které jsou protiprávní," uvedl s nadhledem právník Kobzanové Štěpán Roman pro Blesk.

Zapletal tvrdí, že kvůli ožehavým snímkům odstoupil z pořádání soutěže jeden z hlavních sponzorů. AP/K2 sice záhy našla nového, ale jelikož byla smlouva podepsána v časové tísni, tj. těsně před vyhlášením nového ročníku, musela jít agentura pod cenu - přišla tím údajně o 1,5 miliónu Kč. Jména starého a nového partnera nechtěl Zapletal uvést.

Výchovná žaloba

"Jde o jakousi výchovnou žalobu. Porušovat smlouvy se zkrátka nevyplácí," řekl majitel práv tím, že AP/K2 žádá od Kobzanové přibližně částku, kterou dostala od Lea. "Jsou to nepotvrzené údaje, ale vyplatili jí sumu pod miliónem korun. A tu právě chceme," pokračoval. Organizátor Miss ČR dále nevyloučil, že v budoucnu budou padat další žaloby. "Jde o Andreu Vránovou a znovu Dianu Kobzanovou," nastínil pořadí hříšnic.

Zapletal na tiskové konferenci dále uvedl, že smlouvy uzavírané s dívkami soutěžícími o prestižní korunky "nenarušují jejich soukromí". V minulosti je údajně odmítly podepsat jen tři z nich.

Postoupí-li dívka do finále, zaváže se "nesvolit ke snímkům, na nichž je odhalená" do konce roku, v němž soutěží. Umístí-li se v prestižní trojce nebo se stane Miss sympatie, nesmí choulostivé snímky nafotit 36 měsíců po poslední účasti na mezinárodní soutěži.

Soutěž neprodám, zatím

Zapletal se stručně vyjádřil i k případnému prodeji práv na Miss ČR či vstupu jiných investorů do akce. Uvedl, že všechny spekulace jsou zatím předčasné. Údajně ale nyní jedná se zhruba 7 zájemci. K požadované částce za prodej práv mlžil: "Bude to v miliónech, jestli v desítkách nebo stovkách, to vám neřeknu. K prodeji může dojít za měsíce, až roky."

Reklama

Výběr článků

Načítám