Hlavní obsah

Vznášející se hračka z budoucnosti se stala realitou

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vznášející se skateboard, čili hoverboard, si z filmu Návrat do budoucnosti pamatují snad všichni. Výrobce aut Lexus tento týden ukázal video s prototypem svého vlastního hoverboardu. Vypadá úchvatně, má to však háček.

BEZ KOMENTÁŘE: Skateboard budoucnosti se vznáší nad zemíVideo: Lexus International

 
Článek

Hoverboard se objevil v druhém díle populární sci-fi trilogie, v němž tato hračka existovala v roce 2015. Mnoho výrobců proto chtělo právě letos představit funkční hoverboard, který by se nejvíc podobal filmové předloze.

Pustil se do toho i Lexus, který ale zveřejnil jen krátké video. Nikdo v něm na vznášejícím se prkně nejede, spekulovalo se proto, zda hoverboard opravdu existuje. Firma ale pro BBC potvrdila, že opravdu vyrobila prototyp a během léta hodlá zveřejňovat další videa. Zatím ho prý v Barceloně testuje profesionální skateboardista.

Lexus uvedl, že hoverboard se vznáší díky tekutým dusíkem chlazeným supravodičům a magnetům. To znamená, že bude „plout“ jen nad kovovým povrchem. Ve videu se sice vznáší nad betonovým povrchem, podle firmy pod ním ale ještě byla právě kovová vrstva.

Japonská firma trvá na tom, že se technologie je reálná a na hoverboardu se dá jezdit, pro BBC však uvedla, že nehodlá zařízení prodávat.

„Je to součást reklamní kampaně, kterou natáčíme ve Španělsku,“ řekl webu USA Today Moe Durand z amerického zastoupení automobilky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám