Hlavní obsah

Vzájemná výpomoc. Vrána vyzobala brouky ze sambarovy srsti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když je to pro všechny zúčastněné výhodné, mohou v přírodě vzniknout vztahy, které bychom možná nečekali. Jako je třeba láskyplné přátelství mezi vránou a sambarem indickým.

BEZ KOMENTÁŘE: Vrána vyzobávala sambarovi ze srsti brouky, ten ani nedutalVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Na videu, které bylo natočeno 12. ledna v národním parku Horton Plains v centrální Srí Lance, je vidět, jak vrána pečlivě vybírá hmyz ze srsti sambara indického, zvířete podobného našemu jelenovi. Takové přátelství není úplně běžné, ale jak je vidět, pro oba je dost výhodné.

Centrem Hradce Králové se proháněl vzácný bílý jelen. Honili ho strážníci i řidiči

Krimi

Sambarova srst je totiž různých nezvaných hmyzích návštěvníků plná, přičemž je pro něj obtížné odstranit je ze svého kožichu svépomocí. A tak nastupuje vrána, pro kterou se zase jedná o vítanou hostinu.

Sambar indický, který patří do podčeledi jelenů, je mohutné zvíře přirozeně žijící v Indii, Jižní Číně a Jihovýchodní Asii. Vážit může až okolo 300 kilo, v kohoutku může být vysoký až 1,5 metru. Samci mají mohutné, až 1 m dlouhé, ale málo větvené paroží. Sambarové se také vyznačují právě hrubou, až drátovitou srstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám