Hlavní obsah

Vynálezce sestrojil chodítko pro hady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vynálezce Allen Pan z Los Angeles baví na YouTube miliony lidí svými ztřeštěnými vynálezy. Jeho zatím posledním je unikátní chodítko pro hady, které Pan představil pod heslem „vraťme hadům nohy“.

Foto: YouTube - Allen Pan

Chození si had docela užíval. Nejspíš.

Článek

Panovy vynálezy jsou nejen ztřeštěné, ale vzhledem k jeho kvalifikaci inženýra i funkční.

V posledním videu, které bylo zveřejněno minulou sobotu a od té doby ho zhlédly přes dva miliony lidí, vysvětluje, že hadi zhruba před 150 miliony let měli viditelné končetiny. Díky evoluci jim ale postupně vymizely. U některých plazů však i dnes můžeme najít malé zakrslé kosti končetin.

„Cítím se kvůli hadům špatně. Ztratili nohy a nikdo je nehledá. Nikdo kromě mě,“ žertuje Pan na začátku videa.

Po hodinách pátrání a přemýšlení, jak by vlastně měli hadi chodit, se Pan rozhoduje pro klasický pohyb ještěrek. Speciální nohy umístil na dlouhou rouru, do které se had nasouká.

Jen pro spokojené hady

Chovatel hadů mu následně vysvětlí, že pokud je had stočený do tvaru písmene S, znamená to, že je plaz podrážděný. Panovo chodítko je tedy stvořené jen pro šťastné a uvolněné hady, kteří jsou celí natažení.

Australan chtěl vykouřit hady, místo toho mu shořel celý dům

Koktejl

Protože nikdo nechce do trubice cpát hada násilím, chvíli zabere, než se zvíře rozhodne trubici prozkoumat. Jakmile je had v chodítku, chopí se Pan ovládání a první plaz po 150 milionech let učiní své první krůčky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám