Hlavní obsah

Vyhozený zaměstnanec v Maďarsku dostal mzdu omylem v eurech, vrátit ji nechce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maďarská firma nedopatřením poslala propuštěnému zaměstnanci zbylou výplatu nikoliv ve forintech, ale v eurech, tedy mnohonásobně více, než mu náleželo. Muž měl dostat 92 500 forintů, což je v přepočtu asi 5600 korun. Na účtu mu ale přistálo 92 500 eur (2,22 milionu korun).

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Muž, kterému nebyla prodloužena smlouva na dobu určitou, dal firmě údaje o rakouském bankovním účtu, na který mu měla být uhrazena zbylá výplata. Firma však na tento účet omylem poslala částku 92 549 nikoliv ve forintech, ale v eurech. Jedno euro je v současném směnném kursu zhruba 390 forintů.

Když firma pochybení zjistila, požádala muže o vrácení peněz. Ten to však pod různými výmluvami odmítl – například tvrdil, že k rakouskému účtu nemá přístup. Současně však ze stejného účtu vybral v Kaposváru na jihozápadě Maďarska částku 15 tisíc eur (asi 360 tisíc korun).

Maďarská prokuratura proti němu podle agentury HINA vznesla obvinění z nezákonného přisvojení peněžitých prostředků. Hrozí mu za to pokuta. Rakouské úřady mezitím poslaly zbylou částku zpět maďarské firmě.

Maďaři postavili stezku v korunách stromů za peníze EU. A stromy vykáceli

Koktejl

Reklama

Související témata:
Maďarský forint

Výběr článků

Načítám