Hlavní obsah

Vítěz slovenských VyVolených zase před soudem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Vítěz druhé slovenské série reality show VyVolení Erik Hilár Lakatošovie (34) stanul před soudem za ublížení na zdraví, výtržnictví a útok na veřejného činitele. Jak napsal deník Nový čas, tím se může oddálit jeho vydání do České republiky, kde si má odpykat již uložený trest.

Článek

"Budeme muset rozhodnout o obvinění na Slovensku, až poté může přijít na řadu vydávací vazba. Požádáme o odklad vydání do České republiky," uvedl předseda soudu ve Svidníku, kde Lakatošovie bydlí.

V Česku byl kontroverzní Lakatošovie odsouzen za krádež k veřejně prospěšným pracím. Trestu se už několik let úspěšně vyhýbá. Vítěz reality show se přiznal, že se v Česku živil prostitucí a užíval drogy. Lakatošovie byl zatčen před měsícem na základě eurozatykače a soud ho poslal do vazby.

Ve svém rodném Svidníku měl v roce 2004 udeřit tři muže sklenicí do hlavy. Muži ho prý osahávali, protože měl na sobě ženské šaty. O rok později zase Lakatošovie zranil policistu, po němž měl házet květináče a boty.

Transvestitu v pořadu lidé milovali i nenáviděli

Lakatošovie byl od počátku pořadu VyVolení kontroverzní postavou. Polovina Slováků ho nenáviděla a druhá polovina milovala. Do vily vstoupil v blond paruce a v ženských šatech, přiznal se, že se v minulosti živil v Praze prodejem vlastního těla a že si v Česku odseděl tři měsíce, než byl ze země vyhoštěn.

Od začátku se sprchoval bez šatů a tak šokovaní diváci mohli spatřit, že má mužské přirození a ženské poprsí. "Byl jsem prostitutka, ne prostitut. Když jsem se poprvé postavil na ulici, bylo to po smrti mé matky. Byl to nejhorší den v mém životě," prohlásil Lakatošovie. Postupně se údajně vypracoval na luxusní prostitutku na telefonu a vydělával si také tancem v kabaretu transvestitů. Později se stal závislým na pervitinu. "Mezi prostitutkami to nebylo nic neobvyklého," říká. Drogy však způsobily, že opět skončil na ulici.

Reklama

Související články

Transvestita druhým slovenským VyVoleným

Vítězem druhé série VyVolení na Slovensku se v sobotu stal 33letý Erik Hilár Lakatošovie z východoslovenského města Svidník. Vítěz získal ceny za 12 miliónů...

Výběr článků

Načítám