Hlavní obsah

VIDEO: Silvestr v Las Vegas okořenily světové rekordy kaskadérů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAS VEGAS

Tisíce přihlížejících v americkém Las Vegas na Silvestra sledovaly, jak závodníci Rhys Millen a Robbie Maddison riskují život a přepisují zápisy v knize rekordů. V samém centru světového zábavního a hazardního centra mohli hosté sledovat výkony, při kterých se tajil dech i těm nejotrlejším povahám.

Článek

Novozélanďan Rhys Millen (36) je prvním člověkem, kterému se podařilo skočit v off-road trucku tzv. back-flip, tedy salto vzad. Millenovi se to podařilo na speciálně navržené rampě, přesto však nezvládl vybalancovat dopad a jeho vůz se tak několikrát převrátil. Záchranáři byli připraveni zasáhnout, ale Millen odešel nezraněn po svých.

Kaskadér původně plánoval předvést tento kousek již při oslavách příchodu roku 2008, ale tehdy se při posledním tréninku zranil a nemohl tak číslo naostro podstoupit.

Na Vítězný oblouk vyskočil a zase z něj seskočil

Australský motokrosař Robbie Maddison, který už loni ohromil rekordně dlouhým skokem (98 metrů) byl pak připraven pokořit další rekord. Snažil se vyskočit 30 metrů do výšky na známou kopii Vítězného oblouku.

Maddison rozjel svůj stroj jak to jen šlo a skokem doslova kolmým k zemi se mu podařilo dopadnou na vrchol samotného oblouku. Na opačné straně oblouku ze stejné výšky s pomocí další rampy pak Maddison seskočil dolů.

Výběr článků

Načítám