Hlavní obsah

Vězeň vyhrál luxusní dovolenou, odjet ale nemůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Štěstí chodí dokola a občas si s někým šeredně pohraje. Tak se stalo, že jeden Rus vyhrál týdenní snový pobyt v pětihvězdičkovém hotelu v Londýně. Což by samo o sobě bylo krásné, kdyby právě nebyl v base.

Článek

Sedmadvacetiletý Sergej Repinovskij vyplnil tiket do místní loterie o ceny, který mu poslal příbuzný. Kochal se nadějí, že by mohl vyhrát konvici na čaj do své cely.

Namísto toho vyhrál hlavní cenu. Týdenní zájezd do Londýna s bydlením v luxusním hotelu. Repinovskij uvědomil vedení věznice o své výhře, ale bylo mu řečeno, že nemůže jet, protože si musí odsedět deset let za finanční podvody.

"Vězňům je dovoleno opustit budovu vězení jen ve výjimečných případech, a i tehdy nemohou odjet za hranice Ruska, uvedl mluvčí vězení. "A i kdyby počkal, až se dostane ven, tak pokud vím, britské velvyslanectví neuděluje víza ruským občanům, kteří již byli trestáni," dodal.

"Zúčastnil jsem se té soutěže jen z legrace a doufal, že vyhraju rychlovarnou konvici nebo kávovar. Ale štěstěna si ze mě nepěkně vystřelila," naříkal Repinovskij.

Související témata:

Výběr článků

Načítám