Hlavní obsah

Veronice Žilkové se splnil sen, potkala Drupiho

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Setkání jako z pohádky má za sebou Veronika Žilková. Herečce se splnil životní sen ve chvíli, kdy ona sama plnila narozeninové přání své šestaosmdesátileté mamince. Osudovou náhodou se při cestě z Prahy do Tišnova potkala ve Velké Bíteši s italským zpěvákem Drupim.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Veronika Žilková posílá manželovi Martinu Stropnickému fotku z mobilu se svou celoživotní pěveckou láskou Drupim

Článek

"Moje maminka Olga rozená Chutná pochází z Tišnova u Brna a já jí chtěla udělat k narozeninám radost. A tak jsme se i s Kordulkou vypravili do míst jejího dětství, do  městečka pod kopcem Klentnice kde se narodila a až do roku 1952 než se s tatínkem, který byl z Ostravy, přestěhovali do Prahy. No a když jsme jeli po těch stopách mládí, tak jsme se zastavili i v penzionu U Raušů ve Velké  Bíteši, kde maminku i s tatínkem tehdy ještě v hospodě U Karlíčka při jejich cestách obsluhoval dodnes legendární pan Karlík," osvětlila herečka.

"Když mě při jídle současný majitel Jirka Rauš řekl, že o pár stolů dál je na obědě zpěvák Drupi, přestala jsem se chovat jako dospělá ženská a skoro ječela. Jako před třicet léty, kdy jsem v osmnácti byla na jeho jediném koncertě a tehdy jsem marně čekala před sportovní halou na podpis. On je opravdu jediný zpěvák, kterého z populární hudby můžu a poslouchám. Je mimo Bacha mou druhou největší hudební láskou. To marné čekání na podpis před třemi desítkami let jsem mu samozřejmě za pomoci tlumočení Michala Davida, který ho doprovázel řádně připomněla,“ svěřila se Novinkám Veronika. Byla ze setkání tak šťastná, že jí ani nevadilo, že nebyla pořádně namalovaná.

Foto: Miroslav Homola, Právo

K desítkám slavných jmen na stěně restaurace přibyl i Drupi, který o víkendu koncertoval na severu Moravy

"Tu cestu jsem brala i jako odpočinek. Právě totiž s režisérem Kleinem dokončujeme televizní seriál Cukrárna. Je to dost náročné natáčení a díky všem těm hodinám strávených před kamerou a pod světly asi nevypadám nejlíp. Ale to nevadí, já to brala jako dárek od tatínka z nebe. Taky jsem se hned s Drupim vyfotila mobilem a poslala to manželovi, aby viděl co mě potkalo za štěstí. On se smál a měl jedinou starost, kdo se v tu chvíli staral o Kordulku," dodala.

Drupi, který byl takovým nefalšovaným zájmem dlouholeté fanynky zjevně potěšený nechal na zdi osobností svůj podpis, před penzionem žasl nad tamním chodníkem hvězd, dost se divil, že tam Michal David ještě hvězdu nemá a slíbil, že se určitě ještě někdy staví.

K jídlu chtěl něco českého a od Michala si nechal doporučit klasického ptáčka s rýží. Před tím však nepohrdl domácí meruňkovicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám