Hlavní obsah

Velšan utekl na 44 metrů vysoký most, nechtěli ho obsloužit v hospodě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víc štěstí než rozumu měl 31letý Velšan Craig Lee Jones. Problémového zákazníka nechtěli v hospodě ve městě Bangor obsloužit, a když dělal potíže, zavolali na něj policisty. Když pak přijeli, vyšplhal muž na 45 metrů vysoký pylon nedalekého mostu Menai. Do akce musel i policejní vyjednavač. Video zachycující Jonesův kousek nyní zveřejnila agentura Newsflare.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velšan vylezl na vršek 45metrového mostuVideo: AP

 
Článek

„Udělal jste něco stěží uvěřitelného,“ pronesl soudce, když pronášel rozsudek nad mužem, který v sobotu 15. září zaměstnal policisty.

„Bylo to stupidní a málem jste při tom přišel o život,“ dodal soudce, načež muže odsoudil k osmi měsícům za mřížemi.

Jones se v sobotu kolem poledního zastavil se svou přítelkyní a dítětem v hospodě Antelope na oběd. Jenže v hospodě ho odmítli obsloužit, protože byl na hospodské černé listině. Takzvaný Pubwatch list je seznam opilců a problematických zákazníků, které hospody sdílí mezi sebou.

Foto: North Wales Police

Craig lee Jones

Velšan brzy prokázal, že na listině není náhodou. Začal být agresivní, vyhrožoval barmance a následně bouchl dveřmi tak, až se z nich vysypalo sklo. Obsluha následně přivolala policii, ale Jones se rozhodl, že se zatknout nenechá. Před policií utekl na nedaleký most přes řeku Swellies. Pomalu vyšplhal až na vrcholek jednoho z pylonů ve výšce 45 metrů a odtamtud na policisty spokojeně mával.

Policie kvůli tomu zastavila dopravu, povolala říční stráž a policejního vyjednavače.

Nakonec se Jones nechal přesvědčit, aby slezl. Jak však uvedl velšský server Daily Post, když se k němu přiblížili policisté, aby ho mohli zatknout, popadl muž skleněnou láhev, rozbil ji a přiložil si střep ke krku. Jeden z policistů ho následně zpacifikoval taserem.

Foto: Profimedia.cz

Most Menai je pojmenovaný po nedaleké úžině.

Už z policejní cely pak Jones vyjádřil nad svým chováním lítost. U soudu mu to ale příliš nepomohlo.

„Jakýkoliv jiný rozsudek než uvěznění by vyslal špatnou zprávu ostatním,“ uvedl soudce, když Jonesovi ukládal osmiměsíční trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám