Hlavní obsah

Velryba nafackovala muži, který se snažil vymotat ji z lana

Novinky, vps

Dramatickou záchranu velryby natočili v lednu u pobřeží Jihoafrické republiky. Záchranáři se tam snažili vymotat keporkaka z rybářské sítě a kytovec se jednomu z nich „odvděčil“ fackou ploutví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velryba uštědřila záchranářovi pořádnou fackuVideo: Caters News, AP

 
Článek

„Po příjezdu na místo jsme našli 11metrového keporkaka zamotaného v laně. Bylo ukotveno na dně, velryba se sotva mohla vynořit,“ uvedl pro agenturu Caters záchranář Graeme Harding z organizace South African Whale Disentanglement Network (SAWDN), která se zabývá pomocí velrybám.

Záchranáři se u ostrova Dassen pustili do práce a měli co dělat, protože zmatená velryba samozřejmě netušila, že jí chtějí pomoct. Jeden z nich to tak schytal ploutví přímo do obličeje a přišel o kameru, kterou měl připevněnou na přilbě.

Mluvčí SAWDN Andrew Ingham později řekl, že se jednalo o jejich dosud nejnáročnější akci. Pochvaloval si také záběry, které tým pořídil.

„Pracovat v takovéto blízkosti u zamotané velryby vyžaduje léta tréninku, specializované vybavení a vysokou úroveň dovedností dobrovolníků, kteří tvoří SAWDN. Je to poprvé, co jsme natočili takovéto záběry. Jsou výborné a použijeme je při budoucích školeních našich týmů,“ dodal Ingham.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám