Hlavní obsah

Velkolepá podívaná: V Německu odstřelili čtyřproudý dálniční most

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wiesbaden

V německém Wiesbadenu v sobotu v poledne odstřelili zchátralý dálniční most vybudovaný v roce 1963. Salzbachtalbrücke šel k zemi za pomoci 220 kilogramů výbušnin. „Okolí místa je neprodyšně uzavřeno, doprava je omezena,“ píše server news.in-24.com. Velkolepou demolici můžete sledovat na Novinkách v živém vysílání.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dálniční most ve Wiesbadenu šel k zemiVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřproudý dálniční most je dlouhý 304 metrů. Původně byl koncipován na průjezd 20 tisíc vozidel denně, jak ale doprava houstla, musel být od roku 1985 několikrát modernizován. Téměř 60 let stará stavba byla z bezpečnostních důvodů uzavřena letos v červnu, kdy se část mostu zřítila. Samotný termín demolice pak byl několikrát přesunut.

Záznam: Odstřel dálničního mostu ve WiesbadenuVideo: Reuters

Kvůli odstřelu musí dočasně opustit své domovy 140 obyvatel Wiesbadenu žijících do 250 metrů od mostu, informoval šéf tamní policie Hans-Peter Erkel. Pokud vše půjde podle plánu, už v sobotu odpoledne se budou moct vrátit. Omezena bude rovněž doprava, některé komunikace budou zcela uzavřeny a až do neděle je vyhlášen zákaz pro létání soukromých dronů.

Od představitelů města, policie i dálniční společnosti Autobahn GmbH zní vzkaz pro všechny jasně: „Zůstaňte doma!“ V terénu stejně nebude nic vidět, protože je místo ze široka uzavřeno a společnost Autobahn nabídne živý přenos z ptačí perspektivy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám