Hlavní obsah

Velbloudi v čínské poušti mají svoje vlastní semafory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský okres Tun-chuang na severozápadě Číny je mezi turisty vyhlášený nádhernými pouštními scenériemi. A to natolik, že při svátcích dochází v této oblasti k dopravním zácpám. Letos se správci této lokality rozhodli vyřešit vše pořízením semaforů pro velbloudy.

Semafory pro velbloudy se staly novou turistickou atrakcí.Video: Newsflare, AP

 
Článek

Oblast Půlměsíčního pramene u hory Ming-ša navštíví během rozličných čínských svátků tisíce turistů. Například jen 30. dubna navštívilo místo 20 tisíc turistů. Bohužel se zde kříží dvě turistické stezky – jedna pro pěší a druhá určená pro projížďky na velbloudech.

Často tu dochází k dopravním zácpám, a úřady se proto uchýlily k neobvyklému řešení. Křižovatku dvou vyšlapaných cest v dunách od minulého pondělí zdobí semafor, na kterém svítí postavy velbloudů.

Nejenže semafor vyřešil problémy s častými zácpami, ale mezi turisty se stal neobyčejně populární a většina si ho nadšeně natáčí. Naštěstí nepřekáží provozu a turisté na velbloudech tak už nečekají v dlouhatánských kolonách.

V Saúdské Arábii zavádějí havarijní pojištění pro velbloudy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám