Hlavní obsah

Vědmy tvrdí: bude to osudový rok

Právo, ton, kab, teč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Astrologové, numerologové, kartářky a vůbec vědmy, od kterých očekáváme přece jen malé nahlédnutí do budoucnosti, se na prahu roku 2005 shodují v jednom: pro lidi i pro planetu to bude důležitý, možná i osudový rok.

Foto: Jiří Smutný

Moravská zemská knihovna

Článek

"Rok 2005 bude pro Zemi osudový," je přesvědčena kartářka a numeroložka Camila Karolinss z Chomutova, autorka nedávno vydané knihy Váš osud.

"Lidé budou sklízet, co si zasejí. Záleží jen na nich, jak se k Zemi budou chovat, protože právě tak se ona bude chovat k nim. Nastal čas na vážné úvahy o tom, jak zastavit globální oteplování planety a její další ničení. Některé věci však už žádné opatření nezastaví. Budou pokračovat zemětřesení, lidstvo budou sužovat další přírodní katastrofy, jako byly vánoční vlny tsunami," tvrdí numeroložka. Podle ní lidstvo bude ohrožovat nejen příroda, ale lidé si budou škodit i sami sobě.

"Očekávám pokračování teroristických útoků, krizovým měsícem bude březen, září a říjen. Nesdílím optimismus některých svých kolegů. Rozhodně nás nečeká snadný rok. Vrcholí totiž pro planetu špatné období, dlouhé devět let. Letošní vzorec osudu není pro Zemi dobrý, ale příští rok by měl být mnohem lepší," řekla Právu Camila Karolinss, která ve své knize vychází z toho, že jméno může ovlivnit nejen osud svého nositele, ale také jeho zdravotvní stav.

Viděla, jak padá Socha svobody

Díky poloze ve středu Evropy by se měly České republice v letošním roce velké ničivé katastrofy vyhnout. Tvrdí to alespoň vědma Věra Šokalová z Frýdku-Místku. "Nevylučuji vichřice - ty vždy byly a budou. Špatně se ale odhaduje konkrétní čas. Mám jen vidění, ale nedá se říci, který den a v kolik hodin to nastane," tvrdí Šokalová, která nevyloučila ani vedra a lokální povodně, ale nic z toho prý nedosáhne děsivých parametrů.

"Už dva roky mám vidění povodní. Vidím, jak z kanálů vzlíná špinavá voda, ale říci, kdy k tomu dojde, to je opět těžké." Stále má podle vlastních slov také vidění, že v Americe padá socha Svobody. "To už jsem říkala vloni v lednu, ale nevím, kdy k tomu dojde, jestli za dva roky nebo za deset," uzavřela Šokalová. Frýdeckomístecká vědma opakovaně také poukázala na nedobré vztahy v českých rodinách. "Lidé by se měli nad sebou zamyslet a konečně začít žít. Vždyť většina rodin je rozhádaná."

"Mezilidské a politické vztahy nebudou letos o nic lepší než loni. V sociální oblasti by mělo dojít ke zhoršení, a co se týká psychického rozpoložení, bude na lidi působit velký tlak. Podle mne má v letošním roce vybuchnout ještě jedna podmořská sopka u pobřeží Kalifornie," předpovídá, jaký bude letošní rok, astrolog a parapsycholog Pavol Karvay.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám