Hlavní obsah

Vědkyni zničil únavový syndrom, bydlí v karavanu pro koně a bude muset kočovat

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalou britskou univerzitní vědkyni, padesátiletou Victorii Hartfieldovou postihl v roce 2003 únavový syndrom a nebyla už schopná vykonávat své dřívější povolání. Musela proto prodat svůj byt, který si už nemohla dovolit. Za v přepočtu zhruba 300 000 korun koupila karavan na koně, ve kterém dodnes bydlí. Nyní ji však zřejmě čeká stěhování.

Foto: Profimedia.cz

V tomto karavanu žena léta žije, nyní se s ním bude muset asi přestěhovat jinam.

Článek

Žena se v roce 2007 přestěhovala se svým karavanem na kus obecní půdy v Cleeve Common hrabství Sommerset, který je v současné době používán jako parkoviště. Radnice však není vlastníkem půdy, a tak je pro ni vystěhování ženy komplikované. Místní si stěžují na to, že je okolí karavanu znečištěné, avšak vedení radnice až doposud nemělo páky na to, aby mohlo ženě nařídit opuštění parkoviště.

Foto: Profimedia.cz

Interiér karavanu není nikterak vábný.

Vzhledem k tomu, že až doposud nebylo možné identifikovat konkrétního majitele pozemku, nemohl být nikdo stíhán za to, že neuposlechl výzvu k jeho opuštění. Radnice však nyní po letech zvládla dohledat zákon, na jehož podkladu by byla žena nucena pozemek opustit.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá univerzitní vědkyně si rozhodně nežije na vysoké noze.

Victoria Hartfieldová uvedla, že pokud na ni bude radnice tlačit a nutit ji odstěhovat se, bude muset kočovat a stěhovat se z místa na místo, než bude někde moci se svým karavanem konečně zůstat a vést i nadále svůj skromný život.

Reklama

Výběr článků

Načítám