Hlavní obsah

Vědci zjistili, proč padá toast namazanou stranou dolů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Angličtí vědci provedli další velmi "užitečný" výzkum. Tentokrát objevili způsob, jak omezit padání toastu namazanou stranou dolů. Řešení je prý jednoduché, řádně tlačit, když máslo, sýr či jakoukoliv jinou pomazánku na toastu rozmazáváte. Tým vědců z oblíbené televizní show Mythbusters zjistil, že se při silnějším tlaku nože povrch toastu mění.

Článek

TV show, kterou přinesla stanice BBC zmínila, že způsob roztírání dramaticky ovlivňuje to, jak toast padá k zemi. V testech spadl toast namazanou stranou dolů devětadvacetkrát.

Čím více se pomazánka rozetře, tím více se přenese těžiště toastu doprostřed a je menší pravděpodobnost, že spadne namazanou stranou na podlahu. Čím je toast celkově rovnější, tím je pravděpodobnost pádu na obě strany shodnější.

Dle producentů show je to s toastem podobně jako s listem, který padá ze stromu. Zakroucenými stranami většinou směřuje nahoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám