Hlavní obsah

Ve 12 dostudoval kvantovou fyziku, teď plánuje hoch v Belgii začít s medicínou

Je malým géniem, jakého Belgie ještě neviděla. Ve 12 letech dokončil magisterský obor kvantové fyziky s průměrem 88 procent, a to za pouhý jeden rok studia místo dvou. Teď se Laurent Simons chystá na studium medicíny, píše list Le Parisien.

Foto: Profimedia.cz

Laurent Simons

Článek

„Ještě jsem nedosáhl svého maxima. Moje limity jsou výš. Ani mi to nepřišlo tak těžké,“ poznamenal dvanáctiletý chlapec, jehož vrstevníci se chystají na vstup do druhého stupně základní školy. Ten Laurent dokončil už v sedmi letech; v devíti si už brousil zuby na univerzitu.

Belgický list 7sur7 v profilu o chlapci píše, že Laurent má mentální schopnosti odpovídající inteligenčnímu kvocientu (IQ) 145, přičemž průměr je mezi 90 a 110.

Zázračný belgický chlapec je v 11 letech bakalářem, hledá klíč k nesmrtelnosti

Koktejl

Bakalářský titul z fyziky na univerzitě v Antverpách získal loni, letos obdržel „velké vyznamenání“ za úspěchy při magisterském studiu téhož oboru.

Do budoucna Laurent plánuje studovat medicínu a věnovat se vývoji umělých orgánů. Studium pro tuto profesi běžně trvá devět až 12 let, Laurent Simons již ale prokázal, že umí překvapit, píše Le Parisien.

Reklama

Výběr článků

Načítám