Hlavní obsah

Ve 113 letech zemřela nejstarší Britka

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gladys Hooperová byla nejstarší obyvatelkou Spojeného království. Bývalá koncertní pianistka zemřela v sobotu ve věku 113 a půl let v domově důchodců na ostrově Wight. Nejstarší občankou Velké Británie se nyní stala Bessie Cammová, které je 112.

Foto: Profimedia.cz

Gladys Hooperová byla nejstarší Britka.

Článek

Syn Hooperové, pětaosmdesátiletý Derek Herminston tvrdí, že v sobotu ráno ji byl ještě navštívit. „Vypadala docela dobře, spala. Když jsem z domova odešel, ani ne po hodině mi volali, že zemřela. Myslím, že 113 a půl je krásný věk,” řekl pro Guardian. Při posledních narozeninách prý Hooperová vtipkovala, že se necítí výrazně jinak než například v pětasedmdesáti.

Minulý rok se Britka dostala i do Guinnessovy knihy rekordů, když se stala nejstarším člověkem, který podstoupil endoprotézu (výměnu) kyčle.

Hooperová, rozená Nashová, se narodila v lednu 1903. Vyrůstala v Rottingdeanu, Brightonu a Východním Sussexu, odkud odešla studovat hudební školu. Stala se koncertní pianistkou v Londýně.

Hooperová byla 12. nejstarším člověkem na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám