Hlavní obsah

Vdova svedla a udala mafiánského bosse, na kterého byl krátký i Interpol

Žena z kolumbijského města Ciénaga de Oro pomstila vraždu svého manžela velmi rafinovaně. Svedla totiž mafiánského bosse, který vraždu nařídil, a poté ho i s hromadou důkazů udala policii.

Foto: DPA / West Coast Surfer, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Rubén Darío Viloria Barrios navenek vystupoval jako spořádaný a hluboce věřící obchodník a většina lidí tomuto obrazu také věřila. Ve skutečnosti to však byl šéf zločinecké organizace, která kromě dodávek narkotik do Spojených států a Střední Ameriky také obchodovala se zbraněmi a střelivem.

Viloria Barrios, v podsvětí známý jako Juancho, mimo jiné objednával nejen vraždy konkurentů, ale také bývalých spolupracovníků. Z blíže neupřesněných důvodů se jeho obětí stal i muž, jehož manželka se rozhodla jeho smrt pomstít.

Juancho sám se však nikdy žádné kriminální akce přímo neúčastnil, a tak proti němu neexistovaly žádné důkazy. Žena se tak snažila dostat do jeho společnosti a navázat s ním důvěrnější vztah.

To se jí po několika letech nakonec podařilo, a mohla tedy shromáždit fakta, která stačila k Juanchovu zadržení. Podle webu El Universal žena také hrála významnou roli při nastražení pasti v podobě fingované schůzky s dalšími zločinci, díky níž mohl být Juancho zatčen.

Sehrála tak významnou roli při dopadení muže, kterého policie sledovala už od roku 2020, ale nemohla mu nic dokázat. A to ani poté, co se do věci vložil Interpol. U soudu nyní Juanchovi hrozí desítky let vězení.

Mafián 16 let unikal policii. Skrýval se jako kuchař v pizzerii

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám