Hlavní obsah

V zoo nacvičovali útěk zvířat, po areálu se proháněla plyšová opice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V thajské zoologické zahradě Chiang Mai bylo minulý týden veselo. Nacvičoval se totiž možný útěk zvířete a k vidění byl plyšový maskot orangutana.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zoo nacvičuje přípravu na útěk zvířatVideo: AP

 
Článek

Maskot se pohyboval v uličkách zoo a simuloval pohyb opice. Zaměstnanci se pak museli řídit předem připraveným protokolem, který je vytvořen pro případ, že by z některé z klecí skutečně uteklo zvíře.

Kráva po řádění hurikánu Ida uvízla na stromě

Koktejl

„Cvičení jsme provedli proto, aby všichni věděli, co dělat v případě takových nouzových situací. Naši zaměstnanci jsou teď na takové situace připraveni. Kromě personálu byl připraven i tým zkušených veterinářů a sanitka,” uvedl ředitel zoo Wuttichai Muangman pro agenturu AP.

Cvičení dopadlo úspěšně, plyšová opice byla dopadena a v zoo teď už jen doufají, že se jim povede do areálu přilákat dostatek návštěvníků. Stejně jako po celém světě totiž v Thajsku bojovali s následky pandemie, která na dlouhou dobu brány zoo zavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám