Hlavní obsah

V Texasu se narodila jednovaječná čtyřčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednovaječná čtyřčata se narodila začátkem května 34leté ženě z Texasu. Holčičky Hannah, Lucy, Rebecca a Petra přišly na svět v osmém měsíci těhotenství císařským řezem, ale počaty byly přirozenou cestou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle odborníků je pravděpodobnost narození jednovaječných čtyřčat jedna ku 15 milionům. Celosvětově lékaři registrují v historii jen 72 případů, kdy takový „kvartet“ přišel na svět. Nyní se do této skupiny vyvolených zařadila také Američanka Mercedes Sandhuová.

Její holčičky vážící 1,2 až 1,4 kilogramu jsou zatím na jednotce intenzivní péče dětské kliniky v Houstonu, dýchají s pomocí přístrojů a dostávají umělou výživu. Domů se podívají zřejmě až v červenci. Tam na ně čekají dva bratři, tříletý Luke a osmnáctiměsíční Aaron.

Třetí těhotenství Mercedes bylo překvapením. „Nijak zvlášť jsme se nesnažili, ale byli jsme nadšení. Představa, že dáme našim klukům sourozence, se nám líbila,“ řekla serveru Today.com. „Ale když jsme zjistili, že jsou čtyři… Svatá dobroto!,“ dodala.

Byla teprve v sedmém týdnu těhotenství, když se na ultrazvukové obrazovce objevily čtyři malé kuličky. „Nejprve jsem se smála, pak jsem plakala. Byla jsem trochu hysterická,“ přiznala paní Mercedes.

Když to oznamovala manželovi Jonathanovi, s nímž 18. května oslaví páté výročí svatby, nechtěl jí věřit. „Pořád opakoval: ‚To myslíš vážně?‘,“ vzpomínala šestinásobná maminka.

Její těhotenství bylo vysoce rizikové pro děti i ni samotnou, proto si oba rodiče po porodu zhluboka vydechli. „Na sále jsem brečel štěstím. Říkal jsem si, všichni jsou v bezpečí, zvládli jsme to,“ vylíčil své pocity Jonathan.

V Motole se narodila čtyřčata

Domácí
Související témata:

Výběr článků

Načítám