Hlavní obsah

V Polsku se objevil v řece kajman, může znamenat velký problém

Šok ve Vratislavi způsobil opravdový kajman, který se o víkendu k úžasu kolemjdoucích objevil u soutoku řek Widawa a Odra. Exotického plaza se v neděli po poledni podařilo úspěšně odchytit, uvedl list Fakt 24 na svém webu. Celá akce podle svědků netrvala déle než několik minut.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V lese ve Vratislavi našli kajmanaVideo: AP

 
Článek

„Byl asi metr dlouhý,” vylíčila novinářům očitá svědkyně. Kajmana v polských vodách se dokonce podařilo zvěčnit. Potenciálně nebezpečné zvíře polapili policisté a pracovníci zoologické zahrady ve Vratislavi, kam byl zajatec přepraven a identifikován jako kajman brýlový z čeledi aligátorovitých. Později má péči o něj převzít nadace Epicrates.

Odborníci se shodují na tom, že by výskyt kajmana v místních řekách mohl představovat značný problém pro ekosystém. Samotný plaz by ovšem s největší pravděpodobností nepřežil nadcházející zimu.

Domovem kajmanů brýlových, kteří jsou známí také pod jmény kajman obecný či kajman středoamerický (Caiman crocodilus, dříve Caiman sclerops), je poměrně rozsáhlé území Střední a Jižní Ameriky sahající od Venezuely až na jih Amazonské pánve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám