Hlavní obsah

V Německu se sešel rekordní počet Šmoulů

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé městečko Lauchringen se stalo v sobotu dějištěm nevšední události. Shromáždili se v něm totiž příznivci pohádkových Šmoulů, kteří podle všeho vytvořili nový světový rekord, napsal server The Local.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V německém městečku se sešli příznivci ŠmoulůVideo: Reuters

 
Článek

Na akci, při níž se účastníci nabarvili namodro a oblékli si typické šmoulí oblečky, se sešlo 2762 lidí, což je zatím nejvíc na světě. Pravidla pro stanovení nového rekordu byla velmi striktní: počítal se jen ten, kdo byl v kostýmu.

O světový rekord se v Lauchringenu, který leží nedaleko švýcarských hranic, pokoušeli už před třemi lety, tehdy se ovšem neshromáždilo dost lidí. Primát tak dosud drželi velšští studenti, kterých se v roce 2009 sešlo 2510. Na akci tentokrát dorazilo podle pořadatelů i více rodin s dětmi, aby si užily zábavný den.

Šmoulové existují už bezmála 60 let, úplně poprvé se v komiksu belgického kreslíře Peya objevili v roce 1958, vrchol slávy pak zažili v 60. a 70. letech a později se proslavili i díky televiznímu seriálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám