Hlavní obsah

V Německu se rozešel mladý pár, ale servaly se celé rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nelítostnou bitku mezi dvěma rodinami vyústil v západoněmeckém Essenu rozchod mladého páru. Konflikt, jehož výsledkem jsou zranění, poškozený majetek a trestní stíhání, musela řešit početná policejní jednotka.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle magazínu Focus se incident odehrál ve středu kolem 22. hodiny, když mělo dojít na vystěhování bytu, v němž 25letá Libanonka se stejně starým Turkem žili. Nerozešli se v dobrém, proto si oba přizvali početné příbuzné.

Místo toho, aby se jen stěhovaly kartony s osobními věcmi a nábytek, došlo na vyhrocenější scénář. Obě rodiny se do sebe pustily a vzduchem létaly pěsti i nejrůznější předměty. Sousedé nato přivolali policii.

„Chodba domu byla plná střepů z rozbitých skleniček a váz. Zajistili jsme i jeden obušek,“ vylíčili vyšetřovatelé konflikt v policejní zprávě.

Do konfliktu se zapojilo celkem deset lidí, z nichž osm utrpělo zranění, která museli ošetřovat lékaři v nemocnici. Proti všem zúčastněným, podle deníku Bild mužům a ženám ve věku 18 až 52 let, zahájila policie trestní stíhání pro podezření z ublížení na zdraví, částečně těžkého, a poškozování cizí věci.

Kriminalisté současně prověřují, zda nejde o případ tzv. klanové kriminality. Obě strany tušily, že by se situace mohla vyhrotit, proto přizvaly tzv. smírčího soudce, 74letého Turka. Ten eskalaci incidentu stejně nedokázal zabránit.

Institut smírčího soudce se v hierarchicky strukturovaných rodinách vyznávajících islám těší značnému respektu. Nezřídka řeší i závažné zločiny a v přistěhovaleckých komunitách se tak staví nad zákony hostitelské země. Německé úřady zásahy smírčích soudců odmítají jako formu paralelní justice.

U Dortmundu se dva večery po sobě strhly hromadné bitky v ubytovně pro azylanty. Spouštěčem byl spor o 22letou ženu

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám